Crearea si mentinerea unui stil de viata sanatos este un lucru extrem de important pentru fiecare dintre noi. Schimband total modul de a gandi, stabilind care ne sunt prioritatile, identificarea si eliminarea obiceiurile nesanatoase, gasirea unui loc de munca mai bun, mese mai sanatoase, sport, meditatii, toate fac parte dintr-o serie de masuri pe care le putem lua fiecare dintre noi, cu ajutorul carora ne putem crea un stil de viata sanatos, plin de vitalitate si fericire.

Schimba-ti modul de a gandi

Un stil de viata sanatos presupune o mentalitate sanatoasa. Incepe prin a-ti schimba felul in care privesti lucrurile, acorda-ti mai multa importanta tie, analizeaza-te, nu te mai lasa influentat de exterior, priveste-te mai increzator, analizeaza mai atent ce se intampla in jurul tau inainte de a lua orice decizie, spune NU cand trebuie, evita oamenii negativi, nu judeca prin prisma emotiilor, nu eticheta oamenii de la prima intalnire, studiaza mai mult, citeste, calatoreste. Toate aceste aspecte pe termen lung te vor ajuta sa-ti creezi un stil de viata mai sanatos.

Stabileste-ti prioritatile

Pentru a te putea ajuta sa-ti intelegi care-ti sunt nevoile, noteaza pe o foaie aspectele pe care le consideri importante in viata ta. Analizeaza-le si prioritizeaza-le pe cele care au o insemnatate mai mare. Printre acestea ar trebui sa se regaseasca sanatatea, familia, educatia si serviciul. In functie de fiecare, pot exista si alte prioritati. Insa, acorda-le o importanta bine meritata doar acelora care intr-adevar conteaza.

Identifica-ti deprinderile daunatoare

Fiecare dintre noi avem anumite deprinderi mai mult sau mai putin daunatoare. Printre acestea se numara folosirea retelelor sociale in exces, noptile tarzii petrecute in oras, statul la televizor pana tarziu in noapte, sedentarismul, nerespectarea ciclului de somn, dar si altele in functie de personalitatea fiecaruia. Odata identificate, le poti analiza si exclude din viata ta, sau foloseste-le cu moderatie.

Elimina obiceiurile nesanatoase

Un stil de viata sanatos presupune si eliminarea obiceiurile nesanatoase din fiecare zi. Consumul de alcool, nicotina, tigari electronice, zahar, grasimi nesanatoase, alimente procesate, toate vor trebui eliminate sau, ca si in cazul deprinderilor daunatoare, folosite ocazional si cu moderatie. Corpul tau iti va multumi cu siguranta.

Schimba-ti jobul

Un job ar trebui sa fie un loc in care sa mergi cu drag, sa-ti faca placere sa pleci de acasa. In caz contrar, mergand la serviciu constrans si fara chef, iti va dauna in timp sanatatii, cauzand stres, anxietate si posibil diverse boli cronice. Daca nu esti multumit de job-ul actual, orienteaza-te catre unul care sa-ti provoace placere, pe care sa-l faci cu pasiune si la care sa mergi cu drag.

Creeaza-ti un stil alimentar adecvat

Alimentatia joaca si ea un rol benefic pentru un stil de viata sanatos. Consuma mai multa mancare gatita in casa, alimente cu un suport optim de nutrienti, vitamine si proteine suficiente, fructe si legume si redu cat de mult consumul de alimente procesate. O buna parte a valorii nutritive se va pierde in alimentele procesate, iar conservantii regasiti in ele, sunt daunatori pentru corpul tau.

Fa cat mai mult miscare

Sportul nu poate lipsi dintr-un stil de viata echilibrat. Fa miscare in fiecare zi, fie ca mergi la o plimbare in parc, fie la sala, cel putin 30 de minute zilnic, sunt necesare. Sangele ti se va oxigena, vei reduce riscul de imbolnavire fizica si psihica si iti vei prelungi durata de viata. Te vei mentine fizic tanar, vei avea un somn mai odihnitor si vei fi mai fericit.

Mediteaza

Pentru un stil de viata sanatos, meditatia este de asemenea importanta. Inainte de a merge la somn, pret de cateva minute, exerseaza cateva tehnici de respiratie profunda, pentru a-ti linisti mintea. Meditatia te va ajuta sa scapi de stres, sa eliberezi tensiunea acumulata peste zi si sa privesti lucrurile intr-un mod diferit.

Crearea unui stil de viata sanatos si mentinerea acestuia inseamna pastrarea unei atitudini pozitive, o sanatate corporala puternica, dar si un psihic fara stres si griji.

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro

3 thoughts on “Cum sa iti creezi un stil de viata sanatos?

  1. Consider ca discutia despre impactul subiectului abordat asupra societatii ar fi putut fi dezvoltata mai mult. Este un subiect important si merita analizat in profunzime pentru a intelege implicatiile sale pe termen lung.

  2. As aprecia mai multe exemple concrete sau studii de caz pentru a ilustra punctele prezentate in articol. De asemenea, parerile unor experti din domeniu ar fi adaugat credibilitate textului.

  3. Articolul este foarte bine structurat si informativ. Am descoperit multe aspecte interesante despre subiectul abordat. Este evident ca autorul s-a documentat temeinic inainte de a scrie acest articol.

Comments are closed.