Atunci cand vine vorba despre amenajarea locuintei, cei mai multi dintre noi considera ca nu au nevoie de ajutor si se pot descurca pe cont propriu. Insa realitatea este cu totul alta. Ne lipseste viziunea. Multi cumparam piese de mobilier care ocupa prea mult spatiu. Sau nu se integreaza cu elementele de decor. Ori alte greseli ce tin strict de culoarea peretilor sau modelul parchetului.

Desi amenajarea interioara pare o munca usoara, exista cateva detalii pe care ar trebui sa le eviti atunci cand proiectezi un spatiu pe cont propriu. Acestea te vor ajuta sa amenajezi locuinta cu gust si sa iti pastrezi bugetul in limitele stabilite. 

Amenajarea locuintei fara un plan de design bine stabilit

Probabil greseala cea mai frecventa pe care majoritatea proprietarilor o fac atunci cand decid amenajarea sau reamenajarea locuintei, este lipsa etapei de planificare.

Chiar daca intentionezi doar sa schimbi cateva elemente de decor si piese de mobilier, trebuie sa ai o premisa bine stabilita. 
Descopera stilul de amenajare interioara pe care il doresti, inspira-te, si alege elemente in consecinta. Este important ca toate componentele sa poata forma un intreg estetic, pentru a beneficia de un spatiu echilibrat si armonios. 

Aglomerarea interiorului cu prea multe piese de mobilier

Lipsa planului de design, atrage dupa sine achizitionarea pieselor de mobilier in dimensiuni gresite sau a unui numar mult prea mare. Totodata, nu trebuie sa incluzi tot mobilierul pe un singur perete, pentru a crea senzatia de spatiu. 

Asigura-te ca dispui doar de acele piese de mobilier esentiale spatiului, pentru a crea o zona confortabila. Adauga caracter si profunzime spatiului cu piese de mobilier de tipul rafturilor.

Anumite camere sunt asociate cu anumite piese de mobilier. Spre exemplu, dormitoarele sunt asociate cu o masuta de toaleta, iar zona de living cu masuta de cafea. Daca nu ai nevoie de ele sau pur si simplu nu dispui de spatiu, evita sa le achizitionezi. Vei reusi doar sa incarci inutil camerele.

Cand incepi decorarea interioarelor, porneste de la elementele esentiale. Apoi, in functie de spatiul disponibil, alte piese de decor sau de mobilier extra, pentru a crea un design modern. 

Mentinerea peretilor la nivel monocromatic

O greseala pe care toata lumea o face, consta in alegerea unei singure culori pentru decorarea peretilor. Desi peretii monocromi pot oferi senzatia de ingrijire, adauga pe un perete central, nuante contrastante sau texturi care sa creeze dramatism, sa adauge un strop de energie si  interes vizual. 

Pentru o nota mai de efect, opteaza pentru tapet sau fototapet. Vei reusi sa creezi o camera primitoare si eleganta. 

Nu se utilizeaza un punct focal 

O greseala destul de comuna in designul interior, o reprezinta lipsa unui punct focal. Lipsa unei zone centrate poate crea un design haotic, fara niciun scop. Alege tablouri fotografice, statement-uri grafice sau compozitii geometrice abstracte pentru a defini un punct focal. In jurul tablourilor vei putea apoi alege si centra piesele de mobilier si restul elementelor de decor, pentru a realiza un spatiu echilibrat si primitor.

Folosirea in exces a elementelor decorative

O alta greseala pe care foarte multi o fac, consta in utilizarea excesiva a elementelor de decor. Atunci cand decorezi, cumpara cateva piese de decor care sa atraga atentia si aseaza-le strategic. Acestea ar trebuie sa constituie decoratiuni principale, pe care sa nu le inlocuiesti frecvent. 

In schimb, poti schimba decorul cu ajutorul pernelor si accesoriilor, precum paturi pufoase sau vaze cu flori. Astfel de articole sunt mici si putin costisitoare. In functie de anotimp, pot fi schimbate cu un buget minim si usor. 

Pentru a crea un design interior care sa te multumeasca pe termen lung, incepe prin a-ti face un plan de amenajare, bine pus la punct, care sa nu sufere modificari majore in timp ce cauti elemente de decor. Viziteaza https://www.thehome.ro pentru a descoperi piese la moda, care sa iti reflecte personalitatea si sa ajute la obtinerea unei amenajari ce atrage interesul. 

4 thoughts on “Cinci greseli de design interior pe care ar fi bine sa le eviti cand iti amenajezi locuinta

  1. Imi place felul in care autorul a structurat acest articol, incepand cu o introducere captivanta si continuand cu argumente solide si concluzii bine sustinute. Este un exemplu de cum ar trebui sa arate un material bine scris si documentat.

  2. Am descoperit multe aspecte pe care nu le stiam inainte citind acest articol. Autorul a reusit sa ma captiveze cu modul sau de prezentare a informatiilor si mi-a deschis noi perspective asupra subiectului tratat.

  3. Sunt impresionat de nivelul de cercetare care sta la baza acestui articol. Se observa efortul depus pentru a aduce informatii noi si interesante pentru cititori. Este un material foarte bine documentat si articulat.

  4. Articolul de pe site-ul mellina.ro este foarte interesant, abordand subiectul cu multa profunzime si claritate. Autorul pare sa aiba cunostinte solide despre tema discutata si isi argumenteaza punctele de vedere cu exemple relevante.

Comments are closed.